Welke sokken voor de Nijmeegse Vierdaagse?

De Nijmeegse Vierdaagse is bijna een garantie voor blaren als je niet de juiste wandelsokken draagt. Maar welke sokken zijn geschikt voor de Nijmeegse Vierdaagse? In dit blog zoeken we uit wat de beste wandelsokken zijn voor de Nijmeegse Vierdaagse en wat je verder kan doen om blaren te voorkomen.

Wat zijn de beste wandelsokken voor de Nijmeegse vierdaagse?

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is het belangrijk om goede wandelsokken te dragen. Er zijn verschillende soorten sokken die je kunt aantrekken, zoals de LOWA Vierdaagse Sokken en STOX Energy Socks compressie wandelsokken. Deze sokken bieden extra comfort en ondersteuning tijdens het wandelen. Ze zijn ook anatomisch gevormd om blaren te voorkomen. Bovendien hebben ze een verstevigde boord rond de enkel voor extra steun.

Speciale Lowa Vierdaagse wandelsokken

Één van onze favoriete wandelschoenenmerken Lowa heeft ook erg fijne Vierdaagse wandelsokken. De sokken zijn verkrijgbaar in verschillende designs, van roze tot groen. De wandelsokken zijn anatomisch gevormd en hebben een speciale bandage voor perfecte ondersteuning van de enkel en de middenvoet. Het voetbed is comfortabel en voorkomt wrijving. Met speciale ventilatiekanalen raken je voeten niet oververhit en wordt zweet naar buiten weggevoerd.

We hebben deze sokken zelf mogen ervaren en vinden het erg fijne wandelsokken voor de Vierdaagse. Ook door andere Vierdaagse lopers worden de sokken goed beoordeeld. Liever geen Vierdaagse logo op de sokken? De Lowa 3-season Pro zijn iets minder opvallende wandelsokken van Lowa die ook zeer geschikt zijn voor de Vierdaagse.

Compressiesokken van STOX Energy Socks voor de vierdaagse

Het merk STOX Energy Socks beweert dat hun compressiesokken bijdragen aan minder vermoeide benen tijdens en na het wandelen. Het zijn goede wandelsokken voor het voorkomen van blessures aan de schenen en kuiten. Nadat je de sokken al veelvuldig zag bij marathons, lijken de sokken van STOX Energy Socks ook aan populariteit te winnen bij langeafstandswandelaars. De sokken verminderen vermoeide en opgezwollen benen door een verbeterde bloedcirculatie, daarnaast geven de sokken extra steun aan je voeten en enkels. De sokken zijn gemaakt van merinowol.

Enige nadeel is natuurlijk dat je spierwitte benen hebt ondanks de vele wandelingen, maar het scheelt weer zonnebrand…

Met goede wandelsokken voorkom je blaren tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

Uiteraard begint het voorkomen van blaren tijdens de Nijmeegse Vierdaagse met een goede trainging. Je voeten moeten gewend raken aan de belasting van dagelijks lange tijd achter elkaar wandelen en dat krijg je enkel voor elkaar door regelmatig lange afstanden te wandelen. Je kan je voeten iets helpen door een aantal dagen van tevoren te beginnen met het sprayen van je voeten met Care Plus anti blaren spray. Hier worden je voeten harden van, waardoor er minder snel blaren ontstaan. Je kan ook gebruik maken van een anti-blaren poeder.

Om blaren te voorkomen is het verder belangrijk dat je wandelschoenen goed passen en dat je regelmatig je sokken verwisselt tijdens het wandelen. Dit helpt om wrijving te verminderen en zorgt ervoor dat je voeten droog blijven. Krijg je toch last van blaren, dan is het zaak om je tijdig te melden bij de EHBO of zelf aan de slag te gaan met goede blarenpleisters van Compeed, Hansaplast of Pediq.