Wat is een 3-in-1 jas?

In dit blog geven we antwoord op de vraag wat een 3-in-1 jas is en wanneer dit voor jouw activiteit de juiste keuze is. De 3-in-1 jas is een jas die bestaat uit twee verschillende jassen die je samen kan voegen tot 1 jas. Daarnaast kan je de jassen afzonderlijk van elkaar dragen, zodat je drie verschillende combinaties hebt. In dit blog beantwoorden we al je vragen over de 3-in-1 jas. Voor bijna ieder weertype is de 3-in-1 jas dus geschikt.

Wat is een 3-in-1 jas?

Een 3-in-1 jas is een combinatie van twee jassen die je samen kan dragen of juist los van elkaar. Zo heb je dus drie verschillende jassen tot je beschikking en kan je bij ieder weertype je jas aanpassen aan de weersomstandigheden.

Waaruit bestaat een 3-in-1 jas?

Een 3-in-1 jas is een combinatie van twee jassen die je kan samenvoegen tot één jas middels een rits. Daarnaast kan je iedere jas ook apart dragen, zodat je 3 verschillende jassen tot je beschikking hebt:

  1. Een waterdichte, ademende buitenste jas, deze jas wordt ook wel een shelljas genoemd.
  2. De binnenste jas is een fleecejas.
  3. Draag je ze over elkaar, dan heb je een heerlijk warme waterdichte, ademende jas met fleece voering.

3-in-1 jassen zijn te koop bij Bol.com & Bever

Hardshell of softshell 3-in-1 jas?

De populariteit van de 3-in-1 jas heeft er voor gezorgd dat er veel aanbod is gekomen met verschillende combinaties van materiaal. Zo heb je inmiddels de keuze uit dubbele jassen met een hardshell buitenjas en dubbele jassen met een softshell buitenjas. Maar ook combinaties met een softshell binnenjas (bijvoorbeeld een donsjas) en hardshell buitenjas. In het kort de verschillen tussen een softshell en hardshell jas: De hardshell jas is waterdicht, de softshell jas beschermt je enkel tegen lichte regenbuien.

Lees verder: wat is het verschil tussen een softshell en hardshell jas?

Materiaal van de binnenjas

Ook voor het materiaal van de binnen jas heb je inmiddels de keuze uit 3-in-1 jassen met een fleecevest, donsjas of synthetisch gewatteerd jack als binnen jas. Je kan dus bij de keuze voor de jas alvast rekening houden met de temperaturen waarin je de jas met name zal gaan dragen, zodat de door jou gekozen binnenjas voldoende warmte biedt voor jouw activiteit.

Wat zijn de voordelen van een 3-in-1 jas?

Een groot voordeel van het dragen van een 3-in-1 jas is dat je je snel kan aanpassen aan het weertype. Als het droog en windstil is, draag je alleen de fleecejas. Regent het maar is het verder niet koud, dan draag je enkel de shelljas. Is er zowel sprake van een lage temperatuur als een regenbui, dan voeg je de twee jassen samen en heb je een jas die beschermt tegen de kou én de regen. Je hebt dus bijna alle laagjes van het drie lagen systeem in één jas zitten.

Een tweede voordeel is dat je er geld mee bespaard, want je koopt in één keer drie jassen tegelijk. Één jas die je tijdens alle seizoenen kan dragen en bestand is tegen alle weersomstandigheden.

De 3-in-1 jas is naast activiteiten ook prima te dragen in het dagelijks leven. Een aantal 3-in-1 jassen hebben een casual design, zodat je ze ook prima in je vrije tijd kan dragen of op de fiets naar het werk.

3-in-1 jassen zijn te koop bij Bol.com & Bever

Wanneer gebruik je een 3-in-1 jas?

De 3-in-1 jas is een populaire jas onder wandelaars, outdoor liefhebbers, bergbeklimmers, snowboarders en skiërs. Daarnaast is het een fijne jas voor in Nederland, want met de wisselende weersomstandigheden kom je er regelmatig achter dat je een te warme of te koude jas hebt aangetrokken. Met de 3-in-1 jas pas je je moeiteloos aan aan wisselend weer.

Is een 3-in-1 jas waterdicht?

Een 3-in-1 jas is waterdicht als deze een hardshell buitenjas heeft, je kan deze dus prima dragen als het regent. Ga je voor een 3-in-1 jas die gemaakt is van Gore-Tex of met de DryVent technologie. Naast waterdicht zijn de 3-in-1 jassen ook winddicht. Heeft de 3-in-1 jas een softshell buitenjas, dan biedt deze enkel bescherming bij een lichte regenbui.

Welke 3-in-1 jas?

Wij hebben met een aantal merken met 3-in-1 jassen goede ervaringen. We bespreken een aantal van deze 3-in-1 jassen:

Fjällräven Visby 3 in 1 jacket
De perfecte jas om het hele jaar door te gebruiken als normale jas. Ideaal om op de fiets naar het werk mee te gaan, maar ook zeer geschikt voor stads-, bos- en strandwandelingen.
The North Face Triclimate 3-in-1
De Triclimate serie van The North Face is erg populair onder outdoor liefhebbers. Je hebt de keuze uit verschillende soorten 3-in-1 jassen, allen voorzien van de DryVent technologie die je droog houdt en beschermt tegen de wind. De binnenjas houdt je warm en is ook los te dragen zonder de buitenjas.
Patagonia Tres 3-In-1 Parka
Wil je de beste 3-in-1 jas van dit moment? Dan kies je voor de Patagonia Tres 3-In-1 Parka. Deze waterdichte jas met isolerende binnenjas is jouw grote vriend in herfst, winter en lente. Of je nu door de kou door de regen wandelt of juist een koude heldere dag aan het strand beleeft, de Tres 3-In-1 Parka pas je moeiteloos aan aan de weersomstandigheden.