Wandelwinkel

We krijgen vaak de vraag wat nou onze favoriete wandelwinkel online is. Wij vinden een aantal punten belangrijk om te kijken of een webshop ook een goede wandelwinkel is. Uiteraard draait het dan om betrouwbaarheid, klantenservice met kennis, snelheid van verzending en eenvoudig en het liefst gratis retourneren. In de afgelopen jaren zijn er veel wandelwinkels bijgekomen en daar zitten zowel erg goede wandelwinkels als minder goede winkels bij, tijd dus om te delen wat volgens ons op dit moment de beste wandelwinkels zijn.

Wat is de beste wandelwinkel?

Voor je wandelgear kan je het beste terecht bij een outdoorwinkel. Daar verkopen ze outdoorkleding die je tijdens het wandelen kan dragen en ook voor wandelschoenen kan je bij een outdoorwinkel terecht. Bij deze winkels zijn ze experts op het gebied van wandelen en kunnen ze je goed adviseren zodat jij de beste wandelkleding voor jouw wandeltocht koopt.

Bever – Dé buitenwinkel van Nederland

Denk je aan outdoor, dan denk je aan Bever. De winkels vond je al in vrijwel iedere grote stad, maar ook de webshop heeft de afgelopen jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt. Voor advies kan je naast een mailtje sturen, ook terecht op de chat zodat je direct antwoord hebt op je vragen over welke wandelkleding, wandelschoenen en uitrusting je nodig hebt. Zo kunnen ze je goed informeren over welke wandelschoenen je het beste draagt op de Inca Trail, welke rugzak je draagt tijdens een camino en wat nou de beste wandelrugzak op dit moment is.

Bezorgkosten: Gratis vanaf 25,- euro / 4,95 euro onder de 25 euro
Retourneren: Gratis retourneren in de winkels / Retour via postbedrijf voor eigen rekening

Bol.com

Of je nu op zoek bent naar een Dopper of Camelbak drinkfles, Victorinox Zakmes, verrekijker, wandelrugzak, wandelkleding of wandelschoenen. De grootste webwinkel van Nederland heeft één van de grootste collecties outdoorkleding van populaire merken als The North Face, Fjäll Räven, Salomon, Vaude, Teva, Jack Wolfskin, Icebreaker en Nomad.

In de meeste gevallen verkoopt Bol.com zelf deze producten, maar het aanbod is uitgebreid met het assortiment van bekende outdoorwinkels als Schneider Outdoor, Regatta Great Outdoors, Plutosport en Twin Seasons. Het fijne van Bol.com zijn uiteraard de gratis verzending vanaf 20 euro en gratis retourneren.

De klantenservice is helaas iets minder deskundig voor het geven van advies. De Bol.com klantenservice kan je niet helpen bij het kiezen van een goede wandeljas, wandelbroek of de juiste wandelschoenen voor een bepaalde wandeltrip.

Bezorgkosten: Gratis v.a. 20,- euro
Retourneren: Gratis retourneren

Perry Sport

Ook buitensport winkel Perry Sport heeft een grote collectie wandelkleding en wandelschoenen. Onder meer de merken Timberland, Merrell, Lowa & Columbia zijn te koop bij Perry Sport. Hoe is de klantenservice? Ook bij Perry Sport merk je dat er een klantenservice is aangesteld met een passie voor sport en outdoor. Daardoor krijg je vaak kundiger advies dan bij een algemene webwinkel.

Bezorgkosten: Gratis verzending v.a. 29,99 euro
Retourneren: Gratis retourneren in de Perry Sport winkels, verzending per post voor eigen rekening.

Decathlon

Vrijwel al onze wandelvakanties beginnen bij Decathlon. Of het nu gaat om een slaapzak, wandelrugzak of een jack voor lage temperaturen, bij Decathlon vind je gegarandeerd wat je zoekt voor je wandel avonturen en in de meeste gevallen voor een scherpe prijs. Je hebt keuze uit de eigen merken Forclaz en Quechua, maar op het gebied van wandelschoenen heb je ook keuze uit merken als Columbia, Merrell, Solognac en Salomon. Ook de klantenservice is deskundig op het gebied van sport en als ze iets niet weten schakelen ze over naar experts op het gebied van een bepaalde sport.

Bezorgkosten: V.a. 3,95 euro of gratis Click & Collect afhalen in de winkel
Retourneren: Retourneren is gratis via PostNL & DHL