Tips voor wandelen in de regen

7 tips voor wandelen in de regen

Wandelen in de regen, voor sommigen een hel, voor anderen een leuke en verfrissende uitdaging. Maar weet je? Met de juiste mindset en voorbereiding kan je aan wandelen in de regen toch goed genieten. In dit blog bespreken we 7 tips die je wandeltocht in de regen niet alleen draaglijk, maar ronduit plezierig zullen maken. Na het lezen van dit blog heb je geen enkel excuus meer om niet naar buiten te gaan als het regent.

Lees meer

Trekking in Sapa tips

Tips voor een trekking in Sapa

Je kent ze vast wel, de prachtige foto’s van backpackers die naar Vietnam zijn geweest met prachtige bergen vol met groene rijstvelden. Deze foto’s zijn waarschijnlijk gemaakt tijdens een trekking in Sapa. Dit prachtige dorp in de bergen ligt meestal niet direct op de route van noord naar zuid en veel backpackers slaan een bezoek aan Sapa dan ook over. Erg jammer, want de trekking in Sapa was één van de hoogtepunten van mijn backpackreis door Vietnam. In dit blog deel ik mijn tips voor een trekking in Sapa.

Lees meer

Bever aanbiedingen

De leukste aanbiedingen bij Bever voor wandelaars

Bever.nl is dé webshop voor wandelaars. Wie gaat er niet voorafgaande aan een mooie wandelvakantie of backpackreis nog even naar één van de Bever winkels om alvast in de stemming te komen? Met de herfstmaanden in aantocht zijn er in de webshop van Bever deze dagen leuke aanbiedingen te vinden voor wandelaars. In dit blog bespreken we onze top 5 aanbiedingen voor wandelaars bij Bever.nl.

Lees meer

Hoeveel kilometer is 10.000 stappen?

Hoeveel kilometer is 10.000 stappen?

Het aantal kilometers dat overeenkomt met 10.000 stappen is afhankelijk van iemands staplengte. Algemeen wordt echter aangenomen dat 10.000 stappen gemiddeld overeen komt met ongeveer 7 a 8 kilometer lopen. Het aantal kilometer per 10.000 stappen varieert echter op basis van verschillende factoren zoals je snelheid, ritme en je lichaamslengte. Mensen met langere benen hebben over het algemeen een langere staplengte en hebben dus minder stappen nodig om dezelfde afstand af te leggen als iemand met kortere benen.

Lees meer

Sneakers of wandelschoenen

Waarom wandelschoenen in plaats van sneakers?

Waarom zou je speciale wandelschoenen kopen als je ook op je sneakers door de stad of het bos kan wandelen? Voor het rondje in de lunchpauze zijn wandelschoenen natuurlijk niet per se nodig, maar ga je langer dan een half uur wandelen dan is het altijd beter om wandelschoenen te dragen in plaats van sneakers. In dit blog bespreken we de voordelen van wandelschoenen ten opzichte van sneakers en waarom het beter is om te wandelen op wandelschoenen in plaats van sneakers.

Lees meer

Wat is hiken

Wat is hiken?

Hiken is ook in Nederland steeds populairder, maar wat is hiken? En is er een verschil tussen hiking en trekking? Want doorgaans worden deze twee worden in Nederland als twee synoniemen door elkaar gebruikt, terwijl het helemaal geen synoniemen van elkaar zijn.

Lees meer

Mooie Blotevoetenpaden

De mooiste Blotevoetenpaden

Wandelen op blote voeten is een geweldige manier om het contact met de natuur te herstellen. Nederland heeft verschillende blotevoetenpaden waar je op blote voeten kunt wandelen, vrij van de beperkingen van schoenen. Deze blotevoetenpaden zijn meestal qua afstand perfect geschikt om met kinderen te lopen. In dit blog bespreken we per provincie de mooiste en leukste blotevoetenpaden. Dus maak je klaar om je schoenen en sokken uit te trekken en dichtbij de natuur te komen.

Lees meer

Is de Nijmeegse Vierdaagse zwaar?

Hoe zwaar is de Nijmeegse Vierdaagse?

De Nijmeegse Vierdaagse is een van de meest uitdagende wandeltochten ter wereld. Elk jaar in juli komen duizenden mensen samen om deze vier dagen durende tocht te lopen van 30, 40 of 50 kilometer per dag. Niet te onderschatten afstanden die je dus iedere dag moet wandelen. De vraag die we dan ook regelmatig krijgen is hoe zwaar de Nijmeegse Vierdaagse is. In dit blog proberen we enigszins uit te leggen wat je kan verwachten qua zwaarte van de 4Daagse.

Lees meer