Tim Voors – Noorderlichtlopers

We recenseerden eerder al de boeken Alleen en Niet Alleen van Tim Voors, een recensie van Noorderlichtlopers kon dus niet uitblijven. Temeer omdat we zagen dat we met Wandelblog op de webshops werden vernoemd in de omschrijving van zijn nieuwste boek! Noorderlicht is alweer het derde boek van Tru-hiker, schrijver en kunstenaar Tim Voors. Dit keer gaat hij wandelen in Lapland, het laatste stukje echte wildernis in Europa. Samen met Sunny, die eerder met Voors meeliep in Nieuw-Zeeland gaat hij wederom het avontuur aan.

Recensie Noorderlichtlopers – Tim Voors

Het derde boek van Tim Voors is een buitengewone reis voor de lezer. In zijn nieuwste boek neemt hij ons mee op een meeslepende trektocht door Lapland, een route van 400 kilometer door de laatste echte wildernis in Europa. Met zijn wandelpartner Sunny aan zijn zijde beleven we de schoonheid van deze wandeltocht.

Het derde boek van Tim Voors is een boeiend boek dat de lezer sowieso geïnspireerd achterlaat. Door middel van levendige beschrijvingen van de Laplandse natuur en ontmoetingen met andere hikers die hij tegenkomt tijdens het wandelen, schetst hij een beeld dat lezers zal doen verlangen om zelf ook zo’n wandeltocht te ondernemen.

De Kungsledentrail is uitdagend maar lonend. Tim en Sunny doorkruisen meer dan 400 kilometer ruige paden door Lapland. Samen met glimpsen van levendig wild, zoals rendieren die over besneeuwde velden rennen, beleven ze ook adembenemende momenten waarop ze de schoonheid van het noorderlicht in zich opnemen.

Dit boek doet meer dan ons meenemen in zijn wandeltocht – het moedigt ons aan om uit onze comfortzone te stappen en vrijheid en avontuur te omarmen. Door zijn doordachte verhaal ondersteunt door inspirerende foto’s geeft Voors de lezers een onvergetelijke blik op hoe het leven eruitziet als je onbevreesd leeft. Zijn nieuwste werk is zeker een motivatie voor iedereen die ervan droomt ooit een wandeling in het buitenland te ondernemen!

Veel tips voor je eigen wandeling

Ben je zelf van plan om een lange afstandswandeling te maken? In de boeken van Voors vind je veel tips voor je eigen wandeltocht. Zo gaat hij in Noorderlichtlopers in op de kosten die je tijdens een het wandelen van de Kungsleden kan verwachten. Daarin gaat hij ook in op zijn uitrusting en deelt hij zijn paklijst. Tevens lees je in zijn boek meer over reisinformatie, training en zijn research voorafgaande aan de reis. Ten slotte deelt hij zijn eigen top 5 van Nederlandse en Europese wandeltochten.

Prachtige illustraties en foto’s

Tim Voors heeft op de trails die hij loopt de trailnaam Van Go, vernoemd naar de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Dit is niet voor niks, want onderweg maakt hij regelmatig kleine schilderijtjes met twee kleine blokjes waterverf. Ook in Noorderlichtlopers zien we zijn schilderkunsten weer terug. Ieder hoofdstuk wordt voorafgegaan aan een kleine lijntekening deels ingekleurd met enkel de kleuren blauw en geel. De paginagrootte tekeningen die in het boek ‘Alleen’ nog voorkwamen zien we jammer genoeg niet meer terug in zijn laatste twee boeken.

De paginagrootte kleurenfoto’s maken in ieder geval veel goed en geven je een beeld van de sfeer, natuur en ontberingen van zijn wandeltocht.

Wie is Tim Voors?

Tim Voors is een langeafstandswandelaar die graag de wereld te voet verkent. Hij is een geboren avonturier en liep de Pacific Crest Trail (3.286 kilometer), de Te Araroa Trail in Nieuw-Zeeland (3.000 kilometer), en de Japanse 88 Temples Trail (1.300 kilometer). Ook heeft hij in Spanje de Camino del Norte naar Santiago de Compostella gelopen.

In 2019 werd Tim Voors een internationale bestseller met zijn boek “Alleen”, dat in vijf talen werd vertaald en in tientallen landen werd gepubliceerd. Als trotse voorstander van langeafstandswandelen en gepassioneerd reiziger is Tim een inspiratiebron geworden voor vele aspirant-avonturiers die hun eigen wandelreis willen ondernemen.

Wat is de Kungleden Trail?

De Kungsleden Trail, ook bekend als het Koningspad, is een 400 kilometer lange wandelroute in Lapland die begint in Noord-Zweden en doorloopt tot in Noorwegen. De helft van deze route ligt binnen de poolcirkel. Het biedt wandelaars prachtige uitzichten op ongerepte natuur, waaronder eeuwenoude bossen, bevroren toendra’s, diepe valleien en met sneeuw bedekte bergen. Tijdens de zomermaanden zorgt de middernachtzon voor 24 uur licht om deze prachtige omgeving te ervaren

De Kungsleden Trail is ook de thuisbasis van het Sámi volk en hun rendierkuddes die dit land al sinds de ijstijd hun thuis noemen. Naast het zien van wilde dieren zijn er ook volop mogelijkheden voor culturele verkenning als men langs kleine dorpjes en traditionele Sámi woningen zoals kåta (tipi) tenten trekt. In verschillende hutten langs de route kunnen wandelaars uitrusten voordat ze hun tocht voortzetten.

Deze ruige maar lonende tocht is perfect voor elke avonturier die van de natuur houdt en iets unieks wil ontdekken. Met zijn adembenemende uitzichten en gevarieerde cultuur is het geen verrassing dat de Kungsleden Trail elk jaar honderden wandelaars blijft trekken!