Tim Voors – Alleen

Als ik kijk naar het meest indrukwekkende boek dat ik afgelopen jaar heb gelezen, dan is dat zonder twijfel het boek Alleen van Tim Voors. Het staat dan ook bovenaan de wandelboeken toplijst van Wandelblog.nl. Tijd dus voor een korte recensie van het boek Alleen en daarnaast nog wat leuke Youtube tips om meer over Tim’s PCT te weten te komen.

Samenvatting

Het boek ‘Alleen’ is het reisverslag van een vader die zijn vrouw en kinderen een half jaar verlaat om de Pacific Crest Trail te lopen in Amerika. Deze wandeltocht van maar liefst 4286 kilometer loopt van de grens met Mexico tot de grens met Canada. Wat bezielt iemand om deze tocht te gaan lopen en hiervoor zijn gezin achter te laten? Tim Voors neemt je mee in zijn PCT en zijn ontmoetingen met mede PCT’ers. Hij beleeft deze periode zeer intens op fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Ook zijn voorbereiding bespreekt hij uitgebreid, zodat het ook een mooi voorbereidingsboek is voor mensen die ooit de PCT gaan lopen. Wordt met Tim verliefd op de wildernis met dit geweldige boek over de Pacific Crest Trail.

Recensie Tim Voors – Alleen

Dit is een boek dat je niet als E-book moet kopen. De combinatie van prachtige foto’s, schilderingen en landkaarten ga je absoluut missen als je dit boek als e-book aanschaft.

Wat dit boek uniek maakt is dat het geen opsomming is van het dagboek van de schrijver. Ieder hoofdstuk heeft een thema waarop hij verder ingaat op hoe hij de trail heeft ervaren. Het is onderverdeeld in de fysieke, mentale en spirituele reis. Het is dan ook zelden eentonig en je legt het boek niet snel naast je neer. Ik had het boek dan ook in één dag uitgelezen en heb later nog een keer het luisterboek geluisterd. Je vraagt je tijdens het lezen af of je zelf ook een dergelijke tocht zou kunnen maken, gelukkig geeft Tim Voors op het einde nog een aantal tips om op een laagdrempelige manier te beginnen met het maken van trails, zodat je niet meteen een half jaar vrij moet nemen. Een prachtig inspirerend boek dat je dit jaar echt moet lezen!

Ook het vervolg op Alleen is inmiddels uit met de passende titel: Niet Alleen – Tim Voors.

Het boek is te koop bij Bol.com

Klaar met lezen of niet zo’n fan van het lezen van boeken? In onderstaande video bespreekt Tim Voors zijn PCT.