Goedkope wandelschoenen

Je wilt beginnen met wandelen, maar wilt niet de hoofdprijs betalen voor het aanschaffen van wandelschoenen? Volkomen begrijpelijk en goedkoop is zeker niet altijd duurkoop, als je maar weet welke merken goede goedkope wandelschoenen maken. Wij hebben ervaring met goedkope wandelschoenen van verschillende merken en geven je graag advies bij het kopen wandelschoenen onder de 100 euro. Ook hebben we een mooi overzicht gemaakt van webshops met de beste wandelschoen aanbiedingen. Want ook populaire merken als Lowa, Meindl, Salomon, The North Face, Merrell, Columbia, Adidas en Hanwag zijn regelmatig in de aanbieding.

Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope wandelschoenen?

  • Hoge wandelschoenen of lage wandelschoenen?
    Ga je met name in het vlakke Nederland lopen, dan zijn lage wandelschoenen de beste keuze. Ga je ook regelmatig in de bergen wandelen, dan zijn hoge wandelschoenen aan te raden. Hoge wandelschoenen verstevigen je enkels en voorkomen dat je omzwikt.
  • Categorie A, B, C of D wandelschoenen?
    Wandelschoen worden ingedeeld in vier categorieën:
    • A: Lage wandelschoenen – Met name geschikt voor vlak terrein, bijvoorbeeld boswandelingen en stadswandelingen. Ook prima geschikt voor meerdaagse tochten over vlak terrein.
    • B: Hoge wandelschoenen – Deze wandelschoenen bieden volledige ondersteuning van de enkel, waardoor ze ideaal zijn voor de bergen. De B-categorie is geschikt voor het laaggebergte, zoals de Alpen en Arden en kan ook prima worden gebruikt voor korte trektochten.
    • C: Hoge bergschoenen – Deze hoge bergschoenen zijn ideaal voor zware trektochten in het hooggebergte. De wandelschoenen zijn iets stugger en hebben een nog iets grover profiel dan de B-wandelschoenen.
    • D: Hoge bergschoenen voor het hooggebergte – Hoge en stugge bergschoenen die je beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Ook is het mogelijk om stijgijzers onder D-schoenen te bevestigen.
  • Waterdichte of ademende wandelschoenen?
    Afhankelijk van waar je gaat wandelen maak je een keuze voor waterdichte of ademende wandelschoenen. Ga je wandelen in een koud en regenachtig gebied, dan heeft waterdichtheid prioriteit boven ademend vermogen. Hoge temperaturen en zelden regen? Dan kies je uiteraard voor ademende wandelschoenen. Hete temperatuur, maar tegelijkertijd regenseizoen? Dan kan je kiezen voor wandelschoenen met een voering van Gore-Tex. Dit materiaal is wind- en waterdicht, maar tegelijkertijd ademend. Zweet kan wel naar buiten, maar regen kan niet naar binnen. Lees ook het blog: Wat is Gore-Tex?

Beste merken met goedkope wandelschoenen

Er zijn een aantal wandelschoenmerken die bewust de prijs laag houden, maar niet perse onderdoen in kwaliteit in vergelijking met duurdere merken.

  • Quechua – Voor backpackers een bekend merk, want vrijwel iedereen die je tijdens het backpacken tegenkomt heeft wel een rugzak, wandelschoenen, wandelshirt of wandelbroek van Quechua. Quechua is het huismerk van Decathlon en de ambitie van Decathlon is om goede sportkleding te verkopen tegen betaalbare prijzen.
  • ForclazDit is het trekkingmerk van Decathlon. Het merk Forclaz heeft enkel hoge wandelschoenen voor een meerdaagse trekking in de bergen.
  • The North FaceHet Amerikaanse The North Face is een populair merk voor outdoor. De outdoorjassen van The North Face zie je dan ook overal, maar wist je dat ze ook zeer comfortabele wandelschoenen maken?
  • Jack WolfskinOf je nu voor de speciale Jack Wolfskin wandelsandalen gaat of de hoge of lage wandelschoenen van het merk, de prijs is erg scherp in verhouding tot de kwaliteit.
  • AdidasDe lichtgewicht wandelschoenen van Adidas, waaronder de Adidas Terrex wandelschoenen, zijn regelmatig in de aanbieding voor een prijs lager dan 100 euro.
  • ColumbiaOok Columbia is met name bekend van de outdoor kleding, maar ook Columbia heeft verschillende goedkope lichtgewicht wandelschoenen.

Wandelschoenen aanbiedingen

Je hoeft niet enkel naar de goedkopere merken te kijken. Ook wandelschoenen van Lowa, Meindl en Merrell zijn regelmatig met kortingen tot wel 50 % te koop. Deze merken ontwerpen ieder jaar nieuwe wandelschoenen, waardoor de collectie van het jaar ervoor plaats moet maken voor de nieuwe collectie. Webshops geven op deze oude modellen vaak een hoge korting, terwijl het om wandelschoenen gaat die echt niet minder zijn dan de nieuwe collectie.

We hebben de webshops met de beste wandelschoen aanbiedingen voor je geselecteerd:

  • BeverO.a. Lowa, Meindl, Merrell, Salomon, Hanwag, Vaude & The North Face
  • Bol.comO.a. Salomon, Merrell, Columbia, Jack Wolfskin, Icepeak & Timberland
  • Decathlon O.a. Quechua, Forclaz, Lowa & Salomon
  • BergfreundeO.a. Hanwag, Lowa, Mammut, Salomon & Scarpa