Mijn ervaring met Falke TK2 wandelsokken (& de klantenservice)

Tijdens het schrijven van het blog over de beste wandelsokken werd ik herinnerd aan een vervelend plakkerig deel van mijn Falke sokken bij mijn grote teen. Omdat dit niet bij andere Falke TK2 wandelsokken het geval was besloot ik toch nog maar eens contact op te nemen met Falke om erachter te komen of dit nou een productiefout is of er iets anders aan de hand is. Uiteraard zal ik in dit blog uiteraard mijn ervaring met de Falke TK2 delen en de klantenservice, maar ik wil alvast vermelden dat ik erg tevreden ben over de klantenservice van Falke, daar zou menig bedrijf nog iets van kunnen leren. In dit blog dus deels een review van de Falke TK2 en deels een verslag van de klachtenafhandeling van de Falke klantenservice.

Falke TK2 Cool ervaring

Aangezien ik over het algemeen erg tevreden ben over de Falke TK2 wil ik eerst even mijn ervaring delen over de Falke TK2 wandelsokken die niet het plakrandje hebben. Want een productiefoutje kan nou eenmaal altijd en de wijze waarop Falke het heeft opgelost zorgt ervoor dat ik nog steeds veel vertrouwen heb in het merk Falke en haar wandelsokken.

Goede pasvorm en elasticiteit

Ik loop nu zeven jaar op Falke wandelsokken, waaronder de TK2 Cool en het valt allereerst op dat ze ondanks regelmatig gebruik nog steeds een erg goede pasvorm en elasticiteit hebben. De sokken blijven ook na regelmatig gebruik en wassen perfect om de voet zitten en zakt niet af tijdens het wandelen. Uiteraard zal dit bij intensief gebruik anders zijn, het blijft tenslotte kwetsbaar materiaal, maar ook na meer dan 20 keer wandelen per sok zitten ze nog erg goed om mijn voeten.

Falke wandelsokken zijn te koop bij Bol.com

Falke TK2 iets dikker en toch koel?

De wandelsokken zijn wat dikker dan je wellicht verwacht van een wandelsok met in de naam het woordje Cool. Toch doen deze sokken wat ze beloven en dat is je voeten koel houden in warme omstandigheden. Oké, als de zon schijnt en je wandelt worden je voeten natuurlijk altijd enigszins warm en dat voorkomen deze sokken uiteraard niet, maar je voeten blijven wel droog en gaan niet branden met deze sokken aan. De Falke TK2 helpen blaren dan ook voorkomen en je krijgt niet van die branderige zweetvoeten.

Falke TK2 voor welk seizoen?

De Falke TK2 zijn wat ons betreft de perfecte Falke sokken voor in de lente, herfst en winter. In extreem warme temperaturen in de zomer kan je ze ook prima aantrekken, maar het verschilt per persoon of dit aangenaam genoeg is. Ik geef zelf bij 25+ graden de voorkeur aan een iets dunnere wandelsok zoals de Falke TK5. Ik lever dan iets in op dempcomfort, maar dat vind ik geen probleem.

Falke TK2, sok met demping

Op de plaatsen aan de onderkant van de sok waar de voet de schoen raakt is de stof iets dikker gemaakt voor extra demping voor je gewrichten. Dit maakt de Falke TK2 Cool één van de betere wandelsokken voor lange afstanden.

Falke TK2 in verschillende varianten

De Falke TK2 is er in twee varianten. De Falke TK2 Cool en de Falke TK2 Wool.

Falke TK2 Cool

 • Materiaal: 45 % Polyester, 40 % Polypropeen, 15 % Polyamide
 • Sneldrogend: Ja
 • Dikte: Medium
 • Anti-bacteriële werking: Nee
 • Iets dikkere stof bij de drukpunten op de voet, voor extra comfort.
 • Ook beschikbaar als enkelsok.

Falke TK2 Wool

 • Materiaal: 70 % Merinowol, 30 % nylon
 • Sneldrogend: Nee
 • Dikte: Medium
 • Anti-bacteriële werking: Ja
 • Iets dikkere stof ter plaatse van de hiel en tenen voor extra ondersteuning en demping.

Falke TK2 Cool probleem goed opgelost

Zoals je op de foto kan zien zit er bij de grote teen een plakrandje. Niet erg comfortabel als je lange afstanden gaat lopen, want iedere keer dat je een stap maakt blijft de sok plakken aan je grote teen om vervolgens weer los te laten. In 2015 heb ik voor het lopen van de Inca Trail een viertal Falke TK2 Cool wandelsokken gekocht en bij één van de wandelsokken was dit het geval. Bij de andere TK2 sokken ziet de binnenkant er ook anders uit, dus ik ging al uit van een productiefout.

Na het opsturen van de foto en uitleg van het probleem kreeg ik in het Engels antwoord van Maike van Falke dat kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel staan bij Falke. Ik kreeg een label opgestuurd om de sokken gratis op te sturen naar Falke voor onderzoek. Na een paar weken kreeg ik een pakketje in de bus met maar liefst twee nieuwe Falke TK2 Cool sokken die het plakrandje gelukkig niet meer hebben.

Waarom schrijf ik dit hier? Ik heb de sokken in 2015 gekocht, dus er is al een behoorlijke tijd overheen gegaan en toch kan ik zonder bonnetje de sokken opsturen voor onderzoek en heb ik binnen een paar weken nieuwe wandelsokken die de fout niet meer hebben. Fijn dat er nog bedrijven zijn die hand in eigen boezem steken en mee denken in een oplossing in plaats van meteen naar de garantieregels en algemene voorwaarden te verwijzen. Top oplossing dus van Falke en dat mag dus ook weleens gemeld worden.

Falke wandelsokken zijn te koop bij Bol.com