Camelbak Eddy+ review

Al vele jaren is er één wandelaccessoire dat niet ontbreekt in mijn rugzak, de CamelBak Eddy+ Drinkfles van 750 milliliter. Het gemak van een Camelbak drinkfles zit hem in het feit dat je niet eerst een dop hoeft los te draaien, je de fles rechtop kan drinken door het lange rietje en dat de drinkfles goed waterdicht is. Het is een fijne drinkfles die niet mag ontbreken bij jouw wandeling.

Wat is de Camelbak Eddy+?

De Camelbak Eddy+ is een drinkfles die het eenvoudig maakt om water te drinken tijdens het wandelen. Door lichtjes in het mondstuk te bijten en het water op te zuigen kan je met gebruik van één hand drinken. Geen gedoe met een dop die je er eerst moet afdraaien en vasthouden, na het drinken buig je het mondstuk terug richting de dop en is Camelbak Eddy+ weer afgesloten. Ligt de Camelbak per ongeluk op zijn kop of horizontaal in je rugzak, dan zal deze niet lekken. De Camelbak Eddy+ past qua formaat in de mesh zijvakken van een goede wandelrugzak.

Camelbak Eddy+ Lifestraw

Camelbak Drinkfles Eddy+ gefilterd door LifeStraw

Heb jij niet altijd drinkbaar kraanwater ter beschikking als je een wandeling maakt? Met de Camelbak Eddy+ Lifestraw verwijder je bacteriën, parasieten en microplastics uit vervuild water door Hollow Fibre membraanfilter. Met het ionen-filter wordt ook een slechte smaak, geur, lood, chloor en andere chemicaliën verminderd zodat je veilig en met een aangename smaak het water kan opdrinken.

Volgens Camelbak worden 99,9999999 % van de bacteriën, 99,999 % van de protozoa en 99,999 % van de micro-plastics verwijderd uit het water. De filters zal je om de 4.000 liter (Hollow Fibre Membraanfilter) en 100 liter (Ion Exchange filter) moeten vervangen.

De Camelbak Eddy+ Lifestraw heeft verder alle voordelen van een normale Eddy+ drinkfles.

De Camelbak Eddy+ Lifestraw is te koop bij Bol.com

Verschillende formaten Camelbak Eddy+

De CamelBak Eddy+ drinkfles is verkrijgbaar in vier verschillende formaten:

 • 1 liter
 • 750 milliliter (0,75 liter)
 • 600 milliliter (0,6 liter)
 • 400 milliliter (0,4 liter) = Camelbak Eddy+ Kids

Voordelen Camelbak Eddy+

 • Lekvrije drinkfles
 • Eenvoudig met één hand te drinken
 • Handige draagbeugel voor het meenemen van de fles
 • Omdat je sneller kan drinken, ga je vaker drinken
 • Geen dop die je er iedere keer als je wilt drinken vanaf hoeft te halen
 • Licht van gewicht
 • Hufterproof, de drinkfles is weleens uit mijn handen of de rugzak gevallen en deze stootjes kan de drinkfles moeiteloos aan
 • Eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser, doe dit dus ook regelmatig!
 • In verschillende kleuren verkrijgbaar

Duurzame drinkfles

Naast dat je door het drinken uit een drinkfles vele malen duurzamer bezig bent, dan drinken uit wegwerpflessen, is de Camelbak ook duurzaam ontwikkeld. Voor de productie wordt Tritan hernieuwbaar plastic gebruikt, dit bestaat voor 50 % uit gerecycled materiaal

Zo kan de Camelbak Eddy+ tegen een stootje en heeft het vervangende onderdelen beschikbaar, zodat de fles jarenlang mee kan gaan.

Nadelen van de Camelbak Eddy+

Schoonmaken

Uiteraard zijn er ook nadelen die je tegen zal komen bij het gebruik van de Camelbak Eddy+. Zo is het schoonmaken van de Eddy+ lastig en vereist het dat je er met zorg omgaat. Als er water achterblijft in het mondstuk of het rietje kan dit zorgen voor schimmel en dit wil je uiteraard voorkomen. Uiteraard zijn dit wel vervangbare onderdelen, maar voorkomen is beter dan genezen zullen we maar zeggen. Ik zorg dan ook altijd dat het mondstuk volledig is droog gezogen en laat het deksel na gebruik nooit op de fles zitten, zodat het achtergebleven water kan verdampen.

Merk je dat het rietje of mondstuk toch vies begint te worden door vochtigheid of kalk? Bestel dan op Bol.com nieuwe opzetstukjes. Het kan zijn dat je de rietjes op de juiste lengte moet knippen, bij mij pasten ze in ieder geval wel qua diameter op de dop van de Camelbak.

Smaak

In het begin zal het water een beetje een plastic smaakje hebben. Na een paar liter zal deze smaak echter verdwijnen en smaakt water gewoon naar water. Ook kan het zijn dat als je limonade drinkt uit de Camelbak, dat deze smaak daarna ook nog terugkomt in hetgeen je drinkt. Je voorkomt dit door de fles na te spoelen en het mondstuk en rietje goed schoon en droog te houden.

Camelbak Eddy+ Kids

Voor kinderen is er de Camelbak Eddy+ Kids, in deze drinkfles gaat 400 ml. water. De fles wordt aanbevolen voor kinderen vanaf drie jaar. De kids variant is verkrijgbaar met verschillende bedrukkingen van vlinders, dinosaurussen, haaien en bloemetjes.

De drinkfles is verder hetzelfde en heeft dezelfde eigenschappen als de grotere varianten.

Camelbak Eddy+ of Camelbak Chute drinkfles?

De Camelbak Chute is de andere drinkfles van Camelbak en heeft als verschil dat deze geen mondstuk en rietje heeft, maar een draaibare dop. De Camelbak Chute draai je een kwartslag los en vervolgens kan je het water in je mond laten vallen.

Wij vinden de Camelbak Chute voor thuisgebruik ideaal. Je kan snel en zonder door een rietje te hoeven zuigen eenvoudig water drinken. De dop blijft vastzitten aan de fles en met een kwartslag opent deze de drinkopening. Ook is de Camelbak Chute eenvoudiger schoon te maken.

Ga je sporten of wandelen, dan geven we de voorkeur aan de Camelbak Eddy+. Zonder dop te hoeven verwijderen, kan je meteen drinken en je hoeft tussendoor niet iedere keer de dop er weer op te doen. Ook hoef je de fles niet omhoog te tillen, want als je deze onder je kin zet kan je drinken door het tuutje. Door deze wijze van drinken kan je ook geconcentreerd je taak blijven uitvoeren, want je kan je gezicht rechthouden tijdens het drinken.