Beste wandelmuziek

Loop jij ook graag op het ritme van de muziek tijdens het wandelen of zet jij graag rustige wandelmuziek op? Voor iedereen is het anders, de een zweert bij de stilte van het bos, terwijl de ander graag naar muziek luistert tijdens het wandelen. Bij mij hangt het vooral van mijn gemoedstoestand af. Zo wissel ik het af tussen het luisteren naar verhalen op Storytel, Podcasts, wandelmeditatie podcasts en muziek. Op Spotify heb je verschillende afspeellijsten die speciaal samengesteld zijn voor wandelaars. Het hangt uiteraard van je eigen smaak af welke Spotify playlist het meest geschikt is voor jouw wandelrondje.

Favoriete wandelmuziek

Veel wandel playlists op Spotify bestaan uit de persoonlijke muzieksmaak en favoriete liedjes van de persoon die de playlist heeft gemaakt. Maar er zijn ook een aantal playlists waar gekeken is naar de beat, genre en bijvoorbeeld rustgevende wandelmuziek. We geven hier een aantal van onze favoriete wandelmuziek per categorie.

Mijn favoriete wandelmuziek

Allereerst even de focus op mijn ultieme wandel album. Dat is het album Into The Wild van Eddie Vedder. De zanger van Pearl Jam maakte de soundtrack van de gelijknamige film en is het eerste solo album van de zanger. Ik vind het heerlijke rustige nummers om bij weg te dromen tijdens het wandelen.

Wandelen op de beat

Onderstaande fast walking muziek is ideaal als je wilt snel wandelen met populaire muziek van Queen tot Diana Ross en van Jennifer Lopez tot Gloria Estefan.

Leuke wandel afspeellijsten op Spotify

Wat opvalt is dat er ook door Nederlanders veel wandel playlists op Spotify worden gezet. We hebben de populairste wandelmuziek op Spotify voor je geselecteerd:

Echte wandelliedjes

Natuurlijk kunnen we een aantal liedjes over wandelen niet onbenoemd laten in dit blog. Bij welk liedje moet jij

  • I’m Gonna Be (500 Miles) – The Proclaimers
  • These Boots Were Made for Walking – Nancy Sinatra
  • Walk the Line – Johnny Cash
  • Walking on Sunshine – Katrina and the Waves
  • Don’t Stop Me Now – Queen
  • Ain’t No Mountain High Enough – Marvin Gaye, Timmi Terrell
  • Don’t stop believin’ – Journey
  • River Deep Mountain High – Tina Turner

Meditatie wandelmuziek

Bij wandelen denk je misschien niet meteen aan mediteren. Waarschijnlijk ken je vooral de variant waarbij iemand in kleermakerszit op de grond zit met zijn ogen dicht. Maar wandelen is een prima activiteit om in een meditatieve mindset te geraken. Het herhalende van wandelen zorgt ervoor dat je weinig hoeft na te denken en je geest dus even helemaal vrij kan maken. Uiteraard kan je mediteren in stilte, maar je kan ook kiezen voor een begeleide meditatie van een podcast of app. Heb je geen begeleiding nodig, dan zijn er op Spotify ook verschillende meditation afspeellijsten.

Wandelmeditatie apps

  • Headspace
  • Meditation Moments

Wandelmeditatie afspeellijsten

Wandelmeditatie podcasts:

Foto credits: Ben White