Beste boeken over de Pacific Crest Trail (PCT)

Lees jij ook zo graag wandelboeken? De afgelopen jaren delen vele wandelaars hun ervaringen met het maken van grote wandeltochten. Zo zijn er ook steeds meer boeken over de PCT, oftewel de Pacific Crest Trail. Een wandeltocht door de Verenigde Staten van maar liefst 4.268 kilometer van de grens met Mexico naar de grens met Canada in het noorden van de VS. De tocht loopt door het westen van de Verenigde Staten en gaat door woestijnen en over de hoogste bergtoppen. De schrijvers maken heel wat mee op deze trails, van trail-angels tot wilde dieren als slangen op hun pad en van slapen onder de sterren hemel tot fysieke ongemakken als blaren en ontstekingen. De boeken zijn naast spannende reisverslagen ook een perfecte voorbereiding als je zelf de Pacific Crest Trail wilt gaan lopen.

Beste boeken over de PCT

De onderstaande top 3 is gebaseerd op de boeken die ik zelf over de PCT heb gelezen en mijn eigen beoordeling van deze boeken.

  1. Tim Voors – Alleen – Ik ben waarschijnlijk één van de grootste fans van de boeken van Tim Voors. Helaas zijn dat er nog maar twee. In zijn eerste boek, waarin de Nederlandse Tim Voors de Pacific Crest Trail loopt, maken we kennis met zijn geweldige schrijfstijl aangevuld met prachtige zelfgeschilderde illustraties. Hij praat over zijn ervaringen met het lopen van de Pacific Crest Trail, over de mensen die hij ontmoet, trail-angels en over hoe hij in het leven stond voor de PCT en na de PCT. Ook gaat hij in op zijn voorbereiding op de PCT en wat hij in zijn rugzak meedraagt. Een erg inspirerend boek dat over meer gaat dan alleen de PCT.
  2. Cheryl Strayed – WildDit boek is één van de redenen waarom de PCT de afgelopen jaren erg populair is geworden om te lopen en het steeds drukker wordt op de trail. De Amerikaanse Cheryl Strayed besluit op het dieptepunt van haar leven de Pacific Crest Trail te gaan lopen. Ze loopt de tocht alleen en met minimale voorbereiding. Met veel humor vertelt Strayed over de ontberingen tijdens haar PCT en over de mensen die ze ontmoet. Het boek is verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol.
  3. André & Lian de Jel – Een half jaar met drie onderbroeken Het Nederlandse koppel André en Lian vertelt in dit boek om beurten over hun ervaringen op de trail. Ik vind het persoonlijk iets langdradiger dan de andere twee boeken, maar desalniettemin is het een leuk boek om te lezen en inspiratie op te doen als je zelf de PCT wilt lopen. André en Lian lopen regelmatig tegen hun fysieke grenzen aan tijdens het lopen van de PCT en het is interessant om te lezen over de dynamiek van het samen lopen van de PCT.

Pacific Crest Trail Gids

Ben je op zoek naar een wandelgids over de PCT? De beste PCT wandelgids is die van Brian Johnson – The Pacific Crest Trail, deze Engelse gids is verkrijgbaar als paperback (klein formaat) en E-book. De gids is opgedeeld in 101 delen van 2 tot 3 dagen lopen. Alle informatie en kaarten die je zoekt staan erin om te beginnen aan jouw PCT.

Carly Moree – Pacific Crest TrialsDit boek gaat over de mentale strijd die je aan moet gaan als je de PCT gaat lopen. Want ieder jaar lopen en vele duizenden mensen de Pacific Crest Trail, maar ondanks een goede voorbereiding met dure kleding en materiaal voltooien velen de trail uiteindelijk niet. Volgens Carly Moree zijn het vaak de psychologische en emotionele worstelingen die ervoor zorgen dat de PCT niet wordt uitgelopen. Dit boek gaat dan ook in op de mentale aspecten van het lopen van de PCT. Daarnaast bevat het ook een stukje ondersteuning voor na de trail.

Fotocredits: Sébastien Goldberg op Unsplash